|
|
|
|
||
|
|
|
Undervisningsmetode
Gruppearbejde
Reflektion i kladdehæfte
Undervisningstilbudet ”Verden i klassen – klassen i verden” henvender sig til 3.4. og 5. klasse, og det skal foregå på skolen. Tilbudet er udviklet i et samarbejde mellem samtidskunstneren i sociale og elektroniske medier, Astrid Lomholt og International Børnesolidaritet.
Undervisningstilbudet omfatter en fase med tilegnelse af viden om børneliv i verden via hjemmesiden www.santaclara.dk og en fase med 1 uges kreativ workshop sammen med Astrid Lomholt, hvor eleverne introduceres for aktuelle metoder inden for samtidskunsten – afsluttende ligger elevernes produktioner på hjemmesiden verdenfor4.
Huskunstner Projekt
Verden i klassen – klassen i verden-
Kort fortalt
Fase l:
Arbejde med International Børnesolidaritets hjemmeside santaclara.dk, der er designet
og tegnet af Astrid Lomholt som udgangspunkt for elevernes opsøgning af viden. På
hjemmesiden fortæller 7 børn fra byen Santa Clara i Nicaragua om deres liv i lyd
og billede. De fleste arbejder, en bor på gaden og en anden på lossepladsen. Fortællingerne
er tilsat faktuelle oplysninger om børnenes arbejds-
Eleverne skal løse en række opgaver – enkeltvis og i grupper.
Fase I afsluttes med brætspillet ”livsspillet”, hvor den opnåede viden afprøves og sættes ind i en større sammenhæng og samspil mellem de 7 portrætterede børn.
Fase II:
Fase II har en varighed på 1 uge. Det er en workshop, hvor Astrid Lomholt dagligt kommer i klassen og arbejder med eleverne. Her skal begreber som ensomhed, kærlighed, solidaritet og sammenhold bearbejdes som symboler, objekter, lyde og andre virkemidler, der forstærker elevernes abstrakte forståelse af kultur og sociale virkeligheder. Med støtte fra Astrid Lomholt skal eleverne i fællesskab på tværs af klassens forskellige kulturer arbejde med virtuelle æstetikker og generere et site, der viser en refleksion over kulturelle betydninger i børns liv i Danmark. Sitet lægges ud på skolens hjemmeside og på en hjemmeside i refleksionsrummet på International Børnesolidaritets hjemmeside.
Eleverne vil få en fagkundskab til computeren som det centrale arbejdsredskab. Igennem 1 uge arbejder de hver dag på computeren. De får kendskab til computerens billedskabende muligheder og påvirkninger ved at kombinere forskellige udtryksformer (musik, lyd, billeder og tekst). De skal gemme og finde deres filer igen på deres egen USB nøgle. De bliver opdelt i grupper efter hvilke område, de vil arbejde med i forhold til lyd, billede og tekst, og i grupperne vil de blive introduceret til de tilhørende programmer.
Filerne på computeren og en daglig refleksion, er en logbog over processen, børnene er i gang med, som både kan bestå af billeder eller en mindre tekst.
Billedforståelse
Fotografering, komposition, farver, stemningsbegreber
Barn fra Nicaragua
Du kan læse mere om Angel her
Billedforståelse
Computergrafik, collage foto
tegning
Auditiv forståelse, lydeoptagelse
Billedforståelse
Farver, form og komposition